מיתוג עושים ב♥ או לא עושים בכלל

מיתוג הוא הרבה יותר מלוגו יפה ופוטוגני. למעשה, לוגו שנעשה ללא תהליך מיתוג ולא בהתאם לאסטרטגיית מיתוג מדויקת, הוא חסר משמעות ואין לו הרבה סיכוי לקדם אותך, את העסק שלך או את היקף המכירות שלך. אז איך עושים את זה נכון? או! טוב ששאלתם!

מהו Mיתוג?

מיתוג הוא סוג של X פקטור. הוא בא לידי ביטוי בתפיסה או בתחושה שחווה הלקוח כאשר הוא פוגש את המותג. מספיק רק לחשוב על ה-M הצהובה של מקדונלד'ס באמצע כביש מהיר, ובאופן אוטומטי הראש והגוף מגיבים, אולי הבטן מקרקרת, ואולי ממש לא, תלוי בחוויות הקודמות שלך עם המותג, עם השירות ועם המוצרים של מקדונלד'ס. כל זה מתחבר יחד לשלם (לגמרי גדול יותר מסך חלקיו, סליחה על הקלישאה ?) והופך להיות 'המיתוג'.
מתברר שה-M הלא כל כך מתוחכמת הזו, שאין בה הרבה יותר מאשר להזכיר לך שהיא שם, מוכנה ומזומנה להשביע את רעבונך, מצליחה לייצר שרשרת של תגובות אוטומטיות שמובילות אותך באופן אינטואיטיבי לרכוש את המוצר שמקדונלד'ס מוכרת. היא מדברת אל הלקוח הנכון בזמן הנכון (זה שנוסע עכשיו ממקום למקום, עסוק…) ומעוררת בו חשק לאכול משהו פשוט, זריז, כזה שחוטפים על הדרך. והמוצר עצמו – הלחמנייה המתקתקה עם קציצת בשר טחון וכמה ירקות חתוכים – מספק את הסחורה המדויקת. או כמו שקוראים לזה בשפה במקצועית, הוא מצליח לספק ללקוח את "הבטחת המותג".
גם המיתוג שלך יעבוד טוב כשתמצא את הדרך לגרום ללקוחות שלך להרגיש את הרגש הנכון בזמן הנכון ולספק להם את המוצר או השירות שהם מצפים לו.

ממה מתחילים? מאסטרטגיה!

תהליך המיתוג מתחיל בבניית אסטרטגיית מותג מותאמת אישית למותג שלך. האסטרטגיה היא האופי של המותג, האישיות שלו, והיא מתבססת על שני יסודות: קהל יעד וערכים.
כדי להתחיל לבנות יחסים של אמון עם הלקוחות שלך, הדבר הראשון שצריך לעשות זה לשאול מי הם הלקוחות? למי מתאים המוצר או השירות? לאיזה גיל? נשים, גברים, ילדים? מה הם אוהבים? איפה הם נמצאים? דיוק קהל היעד מאפשר לזהות את הצורך שלו, את מה ש"כואב" לו, ולבנות את האסטרטגיה בהתאם.
השלב הבא הוא לזהות את הערכים המובילים של המותג – האם מדובר במותג המייצג חדשנות? אמינות? איכות? אולי קיימות? או שקיפות? הערכים הם הפתרון שהעסק שלך מציע ל"כאב" של קהל היעד, גם אם מדובר בכאב נקודתי, ספציפי לאותו רגע.
האמנות האמיתית בבניית אסטרטגיית המיתוג היא החיבור בין הצורך ("הכאב") של קהל היעד לבין הערכים ("הפיתרון") בזמן הנכון ובמקום הנכון. החיבור מאפשר לזקק את הערך שיש למותג להציע עבור הלקוח, ולהפוך אותו למסרים שיבואו לידי ביטוי באישיות של המותג – בניראות שלו, בשפה שלו וגם בהתנהגות שלו.

איטס שואו טיים!

בשלב זה אפשר להתחיל ליישם את האסטרטגיה. המסרים הופכים להיות חלק מהלוגו, מה- look&feel של המותג (השפה הוויזואלית) וה- voice&tone שלו (השפה המילולית). הם משפיעים על החוויה של הלקוח ומעצבים את הרגשות שלו כלפי המותג, באופן גלוי ובמידה רבה גם באופן סמוי ולא מודע.
חשוב להקפיד על אחידות ולהביא לידי ביטוי את אותם מסרים בכל הממשקים עם הלקוח ובנקודות המפגש איתו – באתר האינטרנט, ברשתות החברתיות, בעיצוב המוצרים והאריזות, בעיצוב החלל הפיזי של החנות או בית העסק ואפילו בחוויית השירות.
העקביות והאותנטיות מחזקות את תחושת ההכרות ואת האמון במותג. הלקוח יודע בדיוק למה לצפות, חווה שוב ושוב את אותה חוויה חיובית וההחלטה על רכישת המוצר או השירות של המותג הספציפי כבר קורית מעצמה, באופן אוטומטי ואינטואיטיבי

*נכתב על ידי צוות אורדרארט – סוכנות למיתוג.

blog
יש לנו עוד הרבה מה להגיד בנושאי שיווק ופיתוח עסקי!

הירשמו לניוזלטר שלנו ותקבלו עדכונים ותכנים שיכולים להיות רלוונטיים עבורכם:

מיתוג מעניין אתכם?

מוזמנים להיכנס ולהכיר מקרוב את עבודות המיתוג שלנו:

נגישות
נגישות